Jolanda de Wit zangeres/zangcoach

Irene Vijfvinkel

 Opleiding

Mijn naam is Jolanda de Wit, ik ben afgestudeerd aan Het Hilversumse Conservatorium bij de bekende jazz- zangeres Deborah Brown, en heb jarenlange ervaring als gediplomeerd jazz- pop- soul en zangcoach.

Daarnaast heb ik een cursus EVTS (Estill Voice Training System) gevolgd o.l.v. Alberto ter Doest.

Deze EVTS cursus is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde benadering van stemgebruik. Door de afzonderlijke onderdelen van het instrument (de stem) te leren beheersen en verschillende instellingen te combineren, kan elk soort stemgebruik op een gezonde manier met EVTS aangeleerd worden.

Ofwel wanneer je leert je zang-spieren te beheersen kun je verschillende stemgeluiden produceren.

Dit vereist wel meer zang-ervaring. Ik kies ervoor mijn eigen inzichten met deze techniek te combineren.

Zang-ervaring

Ik heb als solo-zangeres jarenlange ervaring  in verschillende popbands en bigbands (o.a. de internationaal vermaarde Glenn Miller Big Band).

Heb veel jazzfestivals en radio-optredens gedaan (o.a met de succesvolle band Mistura). Met de band Mistura hebben we een gelijknamige CD gemaakt met een mix van eigen composities en eigen bewerkingen van Braziliaanse liedjes.

Verder was ik genomineerd voor de Pall-Mall-Swing Award en bereikte de finale van het jazzconcours voor de Wessel Ilcken Prijs (de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz (nu de VPRO/Boy Edgar Prijs).

Ook heb ik verschillende TV- (waaronder het songfestival “Je bent het echt”) en radio-optredens gedaan (o.a Tros Sesjun met Humphrey Campbell, Skymasters en Muziektheater van de AVRO).

Ook heb ik veel studio-werk gedaan zoals commercials en koortjes voor artiesten.

Verder was ik werkzaam als freelance-zangeres, lead-zangeres in Cat Ballou, en  vorm ik samen met de pianist Ton Scheepers een duo: In Two Music.

Ook heb ik een eigen band, het Jolanda de Wit Quintet, waarmee ik mooie nummers in een nieuwe muzikale jas steek. Onze CD Dream komt deze winter 2018 uit!

Wil je mij snel spreken bel dan naar 06-44580334 of mail naar info@zangproeverij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *